четвъртък, 13 декември 2012 г.

СГРАДА НА ГОДИНАТА

Тази година Пападопулос присъства като подизпълнител в частта естествени камъни в 4 категории за номинации на престижния конкурс "Сграда на Годината 2012"!

Ето ги и тях:

СГРАДИ КУЛТУРА

СГРАДА ТРЕЗОР-МУЗЕЙ НА ПАНАГЮРСКОТО ЗЛАТНО СЪКРОВИЩЕ
Инвеститор:

Асарел Медет АД/инж. Лъчезар Цоцорков

Изпълнител:

ГБС-ПловдивАД/ инж.Стефан Недев










Пространството,предоставено за изграждане на „Музей на Панагюрското златно съкровище“  е наситено със сгради и композирането на още един значителен обем в тази среда би компрометирало обемно-пространственото и въздействие. Тези фактори,заедно с факта,че Тракийското златно съкровище  от Панагюрище има емблематично значение за България ,предопределиха основните принципи залегнали в проектното решение,а именно:
  1. Дискретна намеса в дворното пространство,която не промения съществено обемно-пространствената му характеристика,запазвайки зеленината и композиционното решение
  2. Създаване на усещане за преход между два свята-Възраждане и Античност
  3. Монументален художествен образ на входа към сградата –трезор,близък като внушение до характеристиките мегелитни съоръжения
  4. Подсказване на подземното пространство и на мястото на съкровището.



ОБЩЕСТВЕНИ СГРАДИ С БИЗНЕС ПРЕДНАЗНАЧЕНИЕ

УРБАН МОДЕЛ

Инвеститор:

Софбилд енд Ко ЕООД


Изпълнител:

Софбилд енд Ко ЕООД








 

Urban model е разположена на ъгъла на бул. "Александър Стамболийски" с ул. "Шар планина", непосредствено до техникума по механотехника и срещу Mall of Sofia. Сградата е на 15 етажа – 14 офисни и партерно ниво с магазини и кафене. Под земята са изпълнени две нива с механизми за двойно паркиране.

КОРПОРАТИВНИ И АДМИНИСТРАТИВНИ СГРАДИ
Инвеститор:

Банка ДСК ЕАД

Изпълнител:

Прима Билд ЕООД







Сградата на ул. „Московска” № 19 е проектирана през 1914г. от арх. Фингов – утвърден и известен в архитектурните среди с множеството си проекти на обществени публични  и частни жилищни сгради в София и е един от върховите му обекти.

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ


Инвеститор:

АСАРЕЛ МЕДЕТ АД /инж.Лъчезар Цоцорков

Изпълнител:

ГБС-Пловдив АД/инж. Стефан Недев









Сградата на хотелски комплекс „Каменград” е издържана в  духа на  характерната за Панагюрище  архитектура. Състои се от три нива,съответно на кота -2,20м.; +1,25м.; +4,40м. На  подземното ниво ( -2,20м.) има гараж с 23 места за автомобили и център за спа процедури. На второ ниво ( +1,25м.)  има обособен покрит басейн с размери 12,60м. на 25,00м., детски басейн, фитнес зала, фризьорски салон, съблекални и фрешбар.На трето ниво (+4,40м.) се намират бална  и заседателна зала,както и тераса за отдих. Пред хотела има изградено многофункционално игрище за тенис, волейбол и баскетбол, с първокласна настилка "Deco Turf" /омекотена/ официално покритие на турнира "US Open". В задният двор на хотела е изграден  басейн с диаметър 12,00м. както и място за шезлонги . РЗП на обекта е 3 842 м2.Оградата е  с каменна облицовка и  декоративна пергола с колони от тройно слепена дървесина, с дължина 204м.
Настилките във всички помещения са от най-високо качество -паркет, гранитогрес, риолит и италиански гранит. Декоративните решетки са от ковано желязо, а колоните от тройно слепена дървесина.


Няма коментари:

Публикуване на коментар